Punten vervangen

Als je je dartpijlen veelvoudig gebruikt, kan dit ertoe leiden dat de punten bot worden of zelfs deels afbreken. Om dit te voorkomen, is het verstandig om de punten van je dartpijlen te vervangen wanneer het slijpen van de punten niet meer werkt. Door de punten te vervangen, voorkom je dat je tijdens een potje dart ineens te maken krijgt met een kapotte of slecht presterende pijl. Tijdig de punten vervangen, kan dus problemen voorkomen. Punten vervangen wordt ook vaak gedaan om te testen of bepaalde pijlen dan meer grip hebben.

17 artikel(en)

per pagina

Foto-tabel  Lijst 

Van laag naar hoog sorteren

17 artikel(en)

per pagina

Foto-tabel  Lijst 

Van laag naar hoog sorteren

Zelfstandig punten vervangen

Op het moment dat de punt van je dartpijl afbreekt, heb je geen andere keus dan de punten vervangen. De hoogte van de breuk bepaalt echter wel of een punt nog vervangen kan worden. Punten vervangen kun je namelijk zelf doen als de breuk aan de onderkant van de punt zit. Met het gebruik van bijvoorbeeld de Target Multipointer is het een kwestie van enkele minuten. Hieronder een kort stappenplan:

    1. Voor het zelfstandig vervangen van dartpijlen heb je de juiste materialen nodig. Naast een nieuw setje dartpunten, moet je ook in het bezit zijn van een repointer.

    2. Voor het vervangen van de punt moet je eerst de barrel, het ijzeren gedeelte van de dartpijl, in de repointer draaien. Verwijder uiteraard hiervoor wel de shaft.

    3. Als de barrel eenmaal in de repointer zit, moet je de pijl naar beneden draaien. Hierna draai je de dartpunt goed vast met de inbussleutel. Het is belangrijk dat de dartpunt goed vastzit, anders zal de punt niet verwijderd worden.

    4. Als de punt vast is gezet, kun je met een inbussleutel de dartpijl omhoog halen. Wanneer de dartpunt stevig genoeg vast zit, zul je zien dat de punt achterblijft in de repointer. Hierna kun je de punt losdraaien met de inbussleutel.

    5. Als de oude punt is weggehaald, zet je de nieuwe punt in de repointer en draai je deze stevig vast met de inbussleutel. Draai de dartpijl naar beneden over de nieuwe punt en let op dat de dartpijl genoeg naar beneden draait, zodat de nieuwe punt goed vastzit in de pijl. 


Als de breuk te kort onder de barrel zit, is dat wel een probleem. Dan is het het beste om langs een dartspeciaalzaak te gaan om te kijken of vervanging nog mogelijk is. Anders zit er niks anders op dan nieuwe dartpijlen kopen.

Meer dan punten vervangen

Naast de materialen voor het vervangen van je punten, ben je bij Dartwinkel.nl voor alles op het gebied van darten aan het juiste adres. Zo kun je bij ons ook terecht voor dartborden, scoreborden, dartpijlen, dart shirts en nog veel meer. Vragen over punten vervangen of interesse in een van onze andere producten? Neem gerust eens contact met ons op, dan helpen wij u graag verder.